FAQ

De Elzenboom

Net even anders in coaching en training

Ervaar de magie van de Elzenboom En word weer Jouw Versie van jezelf.

Frequently Asked Questions

 

 1. Als ik geen gebruik wil maken van edelstenen, kruiden, kaarten of runen, kan ik dan een online programma volgen?

Ja, dat kan. Ik moet wel eerlijkheidshalve bekennen dat ik uit ervaring in het gebruik van edelstenen, kruiden, kaarten of runen een meerwaarde zie. Doordat je zelf een kruid, kaart of edelsteen kiest, krijg je direct inzicht in waar je nu staat, wat jij nodig hebt of wat je tegenhoudt. En dat inzicht wordt op die manier tastbaar. Na een week of twee kies je weer en dan krijg je weer een nieuw inzicht. Het krijgen van eigen inzichten en het leren vertrouwen op jezelf leidt uiteindelijk tot het omzetten van doelen in resultaten. Mocht je vragen hebben of meer informatie wensen, mail of bel me, ik leg het graag aan je uit.

 

 1. Zijn online programma's wel effectief?

Nou en of! Online programma's brengen je verder in je ontwikkeling. Als je kiest voor e-learning, dan kan je op de voor jou meest gunstige tijd aan jezelf werken op welke locatie dan ook. Dat scheelt reistijd en gehannes met agendaplanning. Daarbij heb je altijd de mogelijkheid tot contact via Skype. Zeker voor mensen die graag aan zelfstudie en aan zelfontwikkeling doen is een online programma zeer geschikt. Ook heb je de mogelijkheid tot deelname aan een Facebookgroep, waardoor je kennis en ervaring kunt uitwisselen of vragen aan mede e-learners of challengers kunt stellen in een besloten en veilige omgeving.

 

 1. Hoe werkt een Skype sessie?

Een Skype sessie werkt heel simpel. Ik bel jou op het afgesproken tijdstip en we zien en spreken elkaar dan via Skype en een webcam. Zo bied ik jou ondersteuning in jouw traject in je eigen veilige omgeving. Ook hier zijn de voordelen weer: geen reistijd, op een voor jou gunstig tijdstip, bij voorkeur in de avond en in het weekend kan ook, in je eigen omgeving. Een bijkomend voordeel is dat het Skype gesprek kan worden opgenomen. Zo kun je het altijd nog eens rustig terug luisteren.

 

 1. Mental coaching, ben je dan een psycholoog?

Dat wordt vaak gedacht, maar een mental coach is geen psycholoog.

 

Een psycholoog helpt bij diepgaande en heftige problematiek. Er heeft zich iets in je jeugd of het verleden voorgedaan en dat heeft gezorgd voor bepaalde gedragspatronen en denkpatronen. Een psycholoog blijft doorzoeken in het verleden, totdat boven water is wat de oorzaak is van het bepaalde gedrags- of denkpatroon. Is de oorzaak bekend, dan gaat de psycholoog samen met de patiënt werken aan het doorbreken van dat gedrags- of denkpatroon.

 

De kern van mental coaching is: wie anders denkt, anders presteert. De mental coach achterhaalt ook dat er een belemmerende gedacht of belemmerend gedrag is, maar verwijst bij diepgaande of heftige problematiek de coachee door naar een psycholoog. De mental coach gaat uit van het volgende: je staat nu hier en je wilt daar naar toe. Dus van heden naar toekomst. Door mental coaching gaan angst, onzekerheid en andere negatieve emoties uit het heden tot het verleden behoren. En door gebruik te maken van mentale training, oplossingsgericht denken, positieve en cognitieve psychologie en empowerment breng je bij jezelf een emotionele omslag teweeg. Daardoor kan jij in elke situatie het beste uit jezelf halen. Met mental coaching vervang je belemmerende gedachten en aannames door inzichten die zorgen voor het realiseren van doelen.

 

 1. Positieve en cognitieve psychologie, wat is dat?

Bij positieve psychologie wordt de nadruk gelegd op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Er wordt gekeken naar hoe je kunt groeien en hoe jij je welbevinden kunt bevorderen. De cognitieve psychologie onderzoekt hoe cognitie (“het denken”) je gedrag bepaalt. We gaan dus bekijken welke gedachten ervoor zorgen dat jij jouw doelen niet omzet in resultaten, waarbij we erachter gaan komen door welke gedachten jij wordt geremd en hoe we die belemmerende gedachten om kunnen zetten in positieve gedachten en mogelijkheden. Daarbij pas ik ook de Wet van de Aantrekkingskracht toe; wat je denkt, dat trek je aan. Dus als jij positieve gedachten hebt, trek je ook positiviteit aan.

 

 1. Empowerment?

Empowerment betekent letterlijk: `iemand tot iets in staat stellen` en blijft in het Nederlands meestal onvertaald. Wat jij bereikt met de door mij geboden empowerment:

 • Je krijgt grip op je situatie
 • Je versterkt jouw kritische bewustzijn
 • Het ondersteunt je bij (het ontwikkelen van) je eigen capaciteiten
 • Je krijgt meer invloed op gebeurtenissen en situaties die belangrijk voor je zijn
 • Het versterkt je zelfvertrouwen

Kortom, het helpt jou actief gestalte te geven aan je eigen leven.

 

 1. Moet ik veel zelf doen?

Wat is veel? In mijn coaching en training ga ik ervan uit dat jij aan jezelf wilt werken. Dat jij door inzicht aan verandering wilt werken om uiteindelijk jouw doelen om te zetten in resultaten. Dat kan je doen door actief mee te werken aan oefeningen, opdrachten en meditatie. Mocht een opdracht echt niet bij je passen, dan vinden we daar samen een alternatief voor. Wil jij het maximale uit je traject halen, dan ga ik ervan uit dat jij bereid bent om tijd en energie erin te steken en ja, dat houdt in dat je met jezelf aan de slag gaat.

 

Heb jij een vraag die hierboven niet staat vermeld? Stel je vraag dan via contact. Ik hoor je graag.

 

 

De Elzenboom©2017 | Elke Geertsema-Hannenberg | Almere | Kvk 61138681 | www.de-elzenboom.nl | e-mail: elke@de-elzenboom.nl | mob: 06 182 75 055