Kaarten of Runen

De Elzenboom

Net even anders in persoonlijke ontwikkeling

Leef Jouw Versie van je leven.

Met aandacht en vol levenslust.

Inzicht door Kaarten of Runen

 

Wil je die ene stap zetten, maar durf je niet?

Blijft het bij dromen, maar wil je in actie komen?

Probeer je van alles, maar lukt het niet?

 

Laat je dan eens leiden door kaarten of runen. Het raadplegen van kaarten of runen is al eeuwenlang een manier om je intuïtie te laten spreken. Met kaarten bedoel ik Tarotkaarten, Orakelkaarten of Lenormandkaarten. Je kiest de kaarten of runen op gevoel en zoekt vervolgens de betekenis erbij. Je zult zien dat de betekenis van de door jou gekozen kaart of rune je helpt met je huidige situatie. Maar hoe werkt zoiets? Kaarten en Runen kunnen als een spiegel of katalysator werken om innerlijke processen op gang te brengen of daar inzicht in te geven. Doordat op de kaarten en runen symbolen staan, werken ze beeldend en dringen ze goed door van binnen. Zo krijg je inzicht op je eigen handelen en ook in hetgeen je tegenhoudt om verder te komen. Ze helpen je om jouw eigen wijsheid naar boven te laten komen en om antwoorden te krijgen op Wie ben ik, Wat wil ik en Hoe kom ik daar? om zo vanuit jezelf keuzes te gaan maken, waardoor je die stappen gaat zetten die jouw doelen gaan omzetten in resultaten.

 

Voorbeelden van wat kaarten* en runen je te vertellen hebben:

 

Stel je hebt het Rad van Fortuin gekozen. Deze kaart staat voor grote veranderingen, mits je durft. Deze kaart nodigt je uit om naar je situatie te kijken en die te observeren. Ben je ontevreden over hoe het nu gaat? Dan heeft deze kaart de boodschap dat je die situatie kunt veranderen door langzaam het heft in eigen hand te nemen. Het Rad van Fortuin wil dat je bij jezelf naar binnen gaat om uit te vinden wat jij wilt, zodat je daarna zelf het rad gaat draaien. Probeer jezelf stukje bij beetje te veranderen, totdat je volledig met het rad meedraait. Wees eerlijk, durf risico’s te nemen en bepaal zelf je eigen toekomst.

 

 

Draai je je gekozen kaart om en is dat de Ster, dan wil die kaart je zeggen dat je op de goede weg zit. De Ster staat voor hoop en toekomst en dat je succes zult hebben. Deze kaart geeft aan dat het nu tijd is om plannen voor de toekomst te maken, omdat je met iets bezig bent waar je in de toekomst nog lang van kunt genieten. Je dromen zullen uitkomen.

 

 

Trek je de Dwaas, dan geeft deze kaart aan dat je aan het begin staat en niet bang moet zijn om risico’s te nemen, zoals de sprong in het diepe. Denk niet na over wat mis kan gaan, maar richt je op mogelijkheden en kansen. Mocht er toch iets anders lopen dan gedacht, gepland of gewild, dan leer je daar alleen maar van. De Dwaas nodigt je uit om open en onbevooroordeeld in het leven te staan, om te gaan ontdekken; wat wil je, waar wil je naar toe en hoe denk je daar te gaan komen.

 

 

Mocht Kenaz de rune zijn die jij hebt omgedraaid, dan houdt dat in dat er veranderingen aan zitten te komen, waardoor oude problemen, beperkingen of belemmeringen uit de weg worden geruimd. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden komen op je pad. Kenaz zorgt voor plotseling inzicht, visie en het roer omgooien. Kenaz ondersteunt je innerlijk weten, je zelfkennis en je vertrouwen dat het onbekende pad dat je opgaat het juiste pad is.

 

 

Wanneer je Uruz hebt gekozen, dan wordt je aangespoord en uitgedaagd tot het nemen van beslissingen. Deze rune help je wel hierbij, het staat namelijk voor wilskracht en moed. Het zal niet altijd even subtiel gaan, maar je zult je er wel beter door gaan voelen dat je eindelijk die knopen hebt doorgehakt. Je zult je trots voelen en krachtig en dat komt je zelfvertrouwen ten goede om door te gaan.

 

 

Heb je Dagaz getrokken, dan geeft die rune aan dat er een brug naar betere tijden is aangebroken. Dagaz betekent dageraad. Deze rune helpt je om beperkingen en belemmeringen op te heffen of te verlichten, zodat je door kunt. De donkere tijden liggen achter je en het ochtendgloren roept je. Deze rune staat voor hoop en vertrouwen, optimisme en het begin van een ondernemende levensfase.

 

*Aangezien er heel veel soorten Tarot- en Orakelkaarten bestaan, heb ik mij bij de voorbeelden beperkt tot 3 voorbeelden van de klassieke Tarotkaarten.

 

Denk aan wat jij wilt bereiken, hoe het kan zijn, hoe dat voelt. Zet die eerste stap op weg naar jouw horizon en heb vertrouwen.

 

 

Elke )O( De Elzenboom©2018 | Almere | Kvk 61138681 | www.de-elzenboom.nl | e-mail: elke@de-elzenboom.nl | mob: 06 182 75 055