Kruiden

De Elzenboom

Net even anders in persoonlijke ontwikkeling

Leef Jouw Versie van je leven.

Met aandacht en vol levenslust.

Inzicht door Kruiden

 

Wil je die ene stap zetten, maar durf je niet?

Blijft het bij dromen, maar wil je naar doen?

Probeer je van alles, maar lukt het niet?

 

Laat je dan eens leiden door Kruiden. Heb je een lievelingskruid, bijvoorbeeld Munt, Kamille of Basilicum, kijk eens naar de betekenis van dat kruid. En koppel dat dan vervolgens eens aan jouw situatie Je zult zien dat de spirituele of geneeskrachtige betekenis van kruiden je antwoorden geeft op waar je tegenaan loopt of waarom je die ene stap niet durft te zetten of waarom iets steeds maar niet lukt.

 

Heb je geen favoriet kruid, kijk eens in je tuin of omgeving welk kruid overvloedig aanwezig is. Is dat bijvoorbeeld Brandnetel, of Zevenblad, of misschien wel Heermoes? Of valt je oog op de Berk of de Jeneverbes*? Het kruid dat jij nodig hebt, komt door je intuïtie vanzelf naar je toe. Nadat je jouw kruid hebt gekozen, ga je met de boodschappen van je kruid aan de slag. Om de 14 dagen kies je een nieuw kruid en op die manier zul je merken dat je steeds dat kruid kiest dat op dat moment bij je past. Op deze manier helpen de door jou gekozen kruiden jou in jouw traject om antwoorden te krijgen op Wie ben ik, Wat wil ik en Hoe kom ik daar? .

 

Voorbeelden van wat Kruiden je te vertellen hebben:

 

Kies jij graag kamillethee? Kamille ontspant bij stress en werkt op de maag. Waar zit jij mee in je maag? Laat Kamille je helpen om daar achter ten komen. Kamille vraagt je om jezelf opnieuw open te stellen. Om oude of bekende dingen in je leven op een nieuwe manier te gaan bekijken en te ontdekken welke beperkingen of belemmeringen jou tegenhouden en hoe je die kan ombuigen naar iets nieuws. Laat je verrassen door wat je in al die jaren misschien niet meer zag of over het hoofd hebt gezien.

 

Of heb je iets met Brandnetel? Brandnetel biedt bescherming, moed en vertrouwen. Het kruid ondersteunt bij grote psychische veranderingen. Het geeft je een goede verbinding met de aarde, waardoor je jezelf kunt reinigen en zuiveren. Daarnaast helpt het om jezelf te kunnen zijn en plaatst je met beide voeten op de grond. Brandnetel zorgt ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt en niet wegloopt wanneer er te veel op je afkomt.

 

Het Madeliefje geeft je geduld, kracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast helpt het je om vanuit je hart te leven en keuzes te maken en zo dicht bij jezelf te blijven. Het Madeliefje nodigt je uit om met een open mind de wereld in te kijken en je ideeën na te streven. Het brengt verbondenheid en geluk.

 

Vallen Berkenbomen je ineens veel op, dan heeft de Berk een boodschap voor je. De Berk geeft je een dieper inzicht, brengt balans en leert je jezelf en anderen te accepteren zoals jij bent en zij zijn. Ze neemt je angsten weg die een beslissing in de weg staan en is een goed oplosser van conflicten in de breedste zin van het woord. De Berk is ook een boom van vriendschap en onvoorwaardelijke liefde, met en naar jezelf toe als met en naar anderen toe. Het helpt je een rots in de branding te zijn. En brengt de boodschap van licht in de duisternis en dat het leven niet alleen strijd is maar ook zacht en harmonieus kan zijn. Onder de Berk mag je alles loslaten om het aangename in het leven te ervaren. De Berk maakt ruimte voor nieuwe dingen, projecten of keuzes. Voel de levenskracht van de Berk en neem wat van deze energie in je op, om op die manier met volle kracht in het leven te staan.

 

De Jeneverbes is een kruid dat in eerste instantie kan afschrikken door zijn stekeligheid. Maar word je aangetrokken door de Jeneverbes, ga dan op een afstandje van hem zitten en ervaar. De Jeneverbes nodigt je uit om door te gaan, ook al heb je nog geen helder beeld. Stap toch door die mist en kijk wat er op je wacht. Jeneverbes ondersteunt je om met jezelf in het reine te komen en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Het is een kruid van liefde, veiligheid en levenskracht. Laat alle vooroordelen los en wees eerlijk naar jezelf toe. De Jeneverbes vraagt je om diep naar binnen te kijken en het deel in jou aan te spreken waar het werkelijk om draait.

 

Lavendel ontspant en zorgt voor een kalme nachtrust en ontspant. Het verzacht en brengt de geest weer in balans. Het kruid heeft een opbeurende werking en werkt daardoor uitstekend tegen depressieve gevoelens. Lavendel herstelt de innerlijke harmonie en stimuleert het gevoelsleven. Het brengt toewijding, stimuleert het denken en helpt je van jezelf te houden.

 

*Ook bomen vallen onder de Kruidenleer.

 

Denk aan wat jij wilt bereiken, hoe het kan zijn, hoe dat voelt. Zet die eerste stap op weg naar jouw horizon en heb vertrouwen.

 

 

Elke )O( De Elzenboom©2018 | Almere | Kvk 61138681 | www.de-elzenboom.nl | e-mail: elke@de-elzenboom.nl | mob: 06 182 75 055